Vuani nga mospërqëndrimi? Mjekët këshillojnë konsumimin e këtyre ushqimeve

cokollataNjë studim i fundit vjen nga kompania Hershey. Hulumtuesit e Universitetit të Arizonës kanë testuar reagimet mendore të pjesëmarrësve që kanë ngrënë çokollatë me nivele të ndryshme të përmbajtjes së kakaos.
Çokollata e zezë dhe çaji i gjelbër mund të jeni kombinimi më i mirë për përmirësimin e niveleve të energjisë, tregon një studim i ri.
Pjesëmarrësit të cilët kishin ngrënë 60pc kakao, e cila konsiderohet niveli minimum i përmbajtjes së kakaos për t’u njohur si çokollatë e zezë, ishin më të vëmendshëm, megjithatë shtypja e tyre e gjakut ishte rritur.
Sidoqoftë, hulumtimi ka zbuluar se ata që konsumojnë çokollatë të zezë me amino acidin L-theanine, relaksues i cili gjendet në çajin e gjelbër, kanë përjetuar një rënie imediate në shtypjen e gjakut.
Studimi, i cili është publikuar në revistën NeuroRegulation, pohon të jetë i pari i llojit të vet që i ekzaminon efektet e çokollatës në karakteristikat e vëmendjes së trurit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here