Simptomat që tregojnë se teroidet po ju ”vrasin”

teroidet-semundjaJeni të irrituar, shtoni peshë dhe nuk mund të përqendroheni? Të gjitha këto do të mund t’ju tregojnë problemet me atë gjëndër të vogël në qafë.
Gjëndra me formë fluture në qafë mund të ketë ndikim dramatik në funksione të shumta trupore.
Kjo gjëndër gjendet nën fyt dhe prodhon hormone të cilat, pos tjerash, rregullojnë temperaturën trupore, metabolizmin dhe punën e zemrës.
Gjërat mund të përkeqësohen kur gjëndra punon shumë pak.
Çfarë mund të shkaktojë punën e keqe të gjëndrës tiroide?
Fajtorët mund të jenë; gjenetikë, sulmet autoimune, shtatzënia, stresi, mungesa e materieve ushqyese, toksina në ambient, mirëpo ekspertët akoma nuk janë krejtësisht të sigurt.
Ja disa simptoma të cilat tregojnë që do të duhet patjetër të shkoni te mjeku: Shikoni simptomat më të shpeshta dhe zbuloni me kohë.
1. Kapsllëku

2. Përgjumja e shpeshtë

Kliko per me shume info

3. Rënia e flokëve dhe lëkura e thatë

4. Shtimi i shpejtë i peshës trupore
5. Humbja e interesimit për intimitet

6. Dhembja e muskujve dhe tendosja

7. Rrahja e fuqishme e zemrës

8. Turbullim i mendjes

9. Tensioni i lartë i gjakut

10. Shtimi i apetitit apo ndryshimi i shijes

11. Dhembja e qafës apo e fytit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.