Mos flini afër telefonit tuaj, pasojat janë të tmerrshme(Foto)

telefoni-pasojaTelefoni pranë jastëkut është një rrezik.
Për çfarëdo arsye, celularët tanë zakonisht përfundojnë diku afër jastëkut tonë, i lënë që të mbushet gjatë tërë natës. Zakonisht, ne zgjohemi, e heqim nga mbushësi celularin dhe thjeshtë vazhdojmë ditën si normale. Por, Departamenti i Policisë së Neë York-ut ka paralajmëruar se çdoherë që i mbushim celularët me bateri, të vendosur afër shtratit tonë, ne jemi me të vërtetë në rrezik të vënies së zjarrit gjithandej.
Oficerët kanë fotografuar jastëkët me vrima si pasojë e djegies nga plasja e celulareve të nxehur nga mbushja.
Megjithatë, zjarrfikësit kanë paralajmëruar prej kohësh për rrezikun e celularit të vendosur nën jastëk dhe dyshek. Pasi u dogj shtrati i një 15 vjeçari dhe mori flakë vitin e kaluar, shefi i zjarrfikësve theksoi se zjarri kishte kapluar pasi celulari ishte i lënë në shtrat gjatë mbushjes. Duhet të kini parasysh se këto pajisje që janë nën mbushjen me rrymë, duhet të kenë hapësirë për tu ventiluar, e jo të izolohen nga ajri.
Nëse ju duhet ta mbani celularin afër vetes, ai këshillon që këto pajisje ti leni në ndonjë sipërfaqe të fortë në mënyrë që nxehtësia e krijuar të mund të zhduket, pasi në sipërfaqe të butë dhe pa ventilim shkakton plasje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.