Studimi/ Sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie seksuale në varësi të moshës

seksssEkspertët në Institutin Kinsey kanë analizuar përgjatë dekadave të jetës sonë, se kur ne jemi më aktivë seksualisht.
Sipas kërkimit, 18 dhe 29-vjeçarët duhet të bëjnë dashuri rreth 112 herë në vit, afërsisht dy herë në javë. 30 dhe 39-vjeçarët kanë marrëdhënie seksuale mesatarisht 86 herë në vit, rreth 1.6 herë në javë. 40 dhe 49-vjeçarët bëjnë seks mesatarisht 69 herë në vit.

Studimi zbuloi gjithashtu se, 45 për qind e çifteve të martuara kanë disa herë marrëdhënie në muaj, 34 për qind e kanë atë dy apo tri herë në javë dhe 13 për qind e kanë atë vetëm disa herë në vit. Rezultatet treguan se minimumi u vlerësua të jetë një herë në muaj, mesatarja një herë në javë dhe idealja tri deri në pesë herë në javë.Përfitimet shëndetësore të seksit janë: presioni i ulët i gjakut, më pak stres dhe ankth, si dhe përmirësim të gjumit gjatë. /Psikologjia/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here