Pirja e marijuanës, studiuesit paralajmërojnë një tjetër disavantazh

UntitledPrija e marijuanës, përvec disavantazheve të dalluara prej fillimit, ka një tjetër rrezik. Një hulumtim i gjerë nga psikologët e Duke University në Londër ka nxjerr rezultatin se tymosja e tepërt e marihuanës, i bën njerëzit të dështuar. Studimi i bërë fëmijë dhe të rritur deri në 38-vjeçar, që tymosin së paku katër herë në javë, ka zbuluar se ata kanë më pak cilësi shoqërore, se sa prindërit e tyre. Tymosësit e rregullt, kanë probleme me paratë, punën dhe lidhjen me partnerin, e cila përkeqësohet me vazhdimin e përdorimit të marihuanës.
Përdoruesit e kësaj bime, kanë edhe probleme socio-ekonomike dhe nivel më të ulët të inteligjencës, sjellje jo sociale dhe motivim më të vogël.
Ata që përdorin marihuanë në fëmijëri, kanë ankthe, depresion dhe adoleshencë jo të mirë.
“Personat që tymosin për një kohë të gjatë, ka mundësi që vjedhin, gënjejnë sepse nuk mund të punojnë si duhet dhe mashtrojnë në lidhje” nënvizohet më tutje në hulumtim.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here