Studimet tregojnë, ja çfarë ndodh me trupin tuaj kur shihni filma horror

UntitledShikimi i filmave horror qenka një ide e mirë. Të paktën kështu shprehen studimet e fundit. Sipas tyre, shikimi i tyre, mund të rrisë përkohësisht sistemin imunitar.
Studim i bërë nga hulumtuesit shkencor tek Universiteti Coventry, në Britani, morën mostra gjaku nga vullnetarët para, gjatë dhe pasi qëndruan vetëm në një dhomë dhe pasi shikuan një film horror. Pasi kryen analizat, ata panë se ishin rritur nivelet e qelizave të bardha të gjakut, që rriten zakonisht kur duhet të luftohet një infeksion. Gjithashtu, shikimi i filmave horror gjithashtu rrit hormonin e adrenalinës, e cila mobilizon sistemin imunitar. Si rrjedhojë adrenalina rrit gjithashtu rrahjet e zemrës dhe normën metabolike të trupit, shpejtësia me të cilën harxhohet energjia e ruajtur, prandaj shikimi i filmave horror ju ndihmon edhe për të rënë në peshë.
Një studim i kryer në vitin 2012 nga Universiteti Ëestminster mati numrin e kalorive të djegura nga vullnetarët që shikuan 10 filma horror.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here