Studimet paralajmërojnë, mos i përdorni këto gjëra

UntitledKujdesi jonë i përditshmëm është shumë i rëndësishëm për një jetë të shëndetshëm, por janë disa gjëra të vogla të përditshme të cilat janë shumë të rrezikshme por ne vazhdojmë përdorimin e tyre.

Kapsulat e vogla të kafesë: Janë të vogla dhe të lira, por biliona prej tyre përfundojnë çdo vit në riciklim dhe sjellin shkatërrim të mjedisit. Lufta kundër tyre sapo ka filluar.

Kliko per me shume info

Pasta e dhëmbëve: Jo të gjitha pastat sigurisht. Por shumë prej tyre është zbuluar se përmbajnë komponentë plastikë. 8 milionë mbetje plastikeprej tyre përfundojnë çdo vit në oqean duke shkatërruar biodiversitetin.

Shkopinjtë e orizit: Të përdorura më tepër në Azi. 4 milionë pemë priten çdo vit për të prodhuar 57 milionë prej tyre. Bëhen më pas edhe me kimikate që mund të sjellin probleme në rrugët e frymëmarrjes.

Letrat e lagura: Nuk treten si letrat higjienike dhe shkaktojnë ndotje të mëdha çdo vit në planetin tonë.

Qeset plastike: Një nga shkaktarët kryesorë të ndotjes së përditshme. Një trilion mbetje plastike të pariciklueshme përfundojnë çdo vit në plazhe, lumenj, oqeane dhe lëshojnë mbetje toksike kur digjen.

Bateritë: Përmbajnë mbetje toksike, hekur, mërkur. Tepër të dëmshme për mjedisin. Nëse digjen sjellin dëme të mëdha për shëndetin e njeriut.

Qeset plastike të çajit: Prodhuesit e tyre po përdorin gjithmonë e më shumë najlonin ose polietilenin për prodhim, sepse plastika është tepër e dëmshme.

Ilaçi i duarve: Shumë prej tyre është vërtetuar se shkaktojnë kancer të lëkurës për shkak të elementeve kimike që përmbajnë.
Kokrrat për ndalim shtatzënie: Mund t’i përdorni. S’ka problem. Por nëse nuk i përdorni dhe i flakni, ta dini se rrezikoni jetën e shumë gjallesave në tokë, që mund të ekspozohen ndaj tyre.

LEXO EDHE:  Katër materiale të cilat nuk do të duhej t’i lani me zbutës

Polesteroli: Tepër të vështira për t’u ricikluar. Eliminojini.
Brisqet e rrojës: Përdorni makina elektrike. Më mirë pak shtrenjtë, por jo plastikesepse shkaktojnë ndotje marramendëse në mjedis./albeu.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here