Studimet flasin, të tradhtosh është mirë sepse…

11Kur partneri juaj ju tradhton, me siguri nuk mendoni se ka bërë mirë. Dhe derisa pas aferës pason një periudhë e rëndë e këndelljes, në tradhti vërtet ka edhe diç të mirë.
Përvoja e tradhtisë u ndihmon personave, partnerët e të cilëve kanë afera, që në të ardhmen të marrin vendime më të mira.
Më shumë se 85 për qind e njerëzve gjatë jetës do të braktisen së paku një herë në jetë.
“Teza jonë është që personat të cilët do të jenë të tradhtuar kalojnë nëpër një periudhë të vështirë pikëllimi dhe hidhërimi, mirëpo nga ajo dalin më të fortë dhe në të ardhmen marrin vendime më të mençura, të cilat kanë të bëjnë me zgjedhjen e partnerit”.
Dr. Greg Morris thotë që shikuar në afat të gjatë, fitojnë personat të cilët janë të tradhtuar, sepse pas tradhtisë bëhen më të vendosur dhe më shpejt ndërpresin lidhjet në të cilat nuk janë të lumtur dhe të plotësuar.
Dr. Morris bashkë me ekipin e vet, ka bërë një hulumtim në të cilin kanë marrë pjesë 5.705 persona nga 96 shtete të ndryshme, duke i pyetur për ndarjet dhe tradhtitë e tyre…
Hulumtimet tregojnë se lidhja jashtëmartesore është bërë dukuri kureshtare./gazetaekspres/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here