Larg stresit të pandashëm, ndiqni këto këshilla

stresi7Rutina e përditshme të lodh, duke iu bashkuar saj janë dhe problemet e ndryshme që has në jetë, duke na bërë një jetë të pamundur dhe të mbushur plot me mendime pesimiste. Sipas psikologëve, egzistojnë disa mënyra që të paktën të zvogëlojmë lodhjen mendore dhe pasivitetin që jo rrallë herë na kaplon. Po ju tregojmë disa nga mënyrat që ta fitoni pozitivitetin dhe një formë se si ta qetësoni gjëndjen shpirtërore. 

Fillimisht qëndroni larg njerzëve që përhapin negativitet. Këta njerëz që mund të jenë të stresuar për çdo veprim shohin gjithmonë anën e errët të saj. Këta e shohin me dyshim çdo veprim ose idenë tuaj, prandaj më mirë të qëndroni larg ose tu thoni atyre që nuk është çdo gjë negative. Ndoshta ju do jeni iniciatorë që edhe ata të ndryshojnë
pas këtij veprimi mos harroni që të qëndroni sa më larg nga mendimet negative tuajat. Natyrisht të gjithë kemi halle por përpiquni që te hallet tuaja të vendoni më të mirën. Ky veprim është i lehtë të thuhet por i vështirë të bëhet, por pse jo, me përkushtim të gjithë mund tia arrijne. Mendoni se por çdo ndjenjë negative e ka një ndjenjë pozitive, prandaj ju e keni në dorë të zgjidhni.
Një mënyrë tjetër është edhe të qani. Kuptohet jo të qani në prani të personave të tjerë por të qani kur të jeni vetëm. Por kujdes: Kjo mënyrë vlen vetëm për ata që tashmë janë në prag të depresionit. Pra para se të arrini në këtë gjëndje mendoni gjithmonë anët pozitive për çdo çështje dhe nuk do të keni arsye për të qarë.
Një metodë tjetër që përdoret edhe në psikologji është meditimi. Provoni shpesh të uleni në një cep të dhomës pvr 15 minuta. Merrni frymë lirshëm dhe në mendime koncentrohuni vetëm në një pikë që mund të jetë një dritë e bardhë. Këto 15 minuta mos mendoni asgjë tjetër përveç dritës së bardhë.
Kjo mund të realizohet në këtë mënyrë-Uluni në cep dhe mbyllini sytë.c mendoni vetëm dritën e bardhë sikur është një gjë e rëndësishme për ju, psh. Si një zot. Vazhdoni në këtë gjëndje der,i sa ta ndjeni që drita e bardhë ka pushtuar të gjithë trurin tuaj. Ndjeni sikur kjo dritë e bardhë iu ka rethuar dhe nuk lejon asnjë mendin negativ të shfaqet nv mendimet tuaja.
Një metode tjetër për largimin e mendimeve të këqija është edhe Feng Shui. Kjo metodë bazohet në pastrim-që do te thotë kur jeni i mërzitur pastroni shtëpinë tuaj. Rregullojeni dhe pastrojeni shtëpinë atje ku mendoni se nëse pastrohet do ishte shumë më mirë.
Këto metoda mund t’i kombinoni dhe të mos përdorni vetëm një të tillë për arsyen se mund t’ju mërzisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here