Stërvitni zgjuarsinë e trurit tuaj, përdorni këto shprehi

truri-njeriutTruri jonë sillet ashtu sic ne e ushqejmë. Mënyra se si ne iu qasemi situatave dhe ajo se çfarë bëjmë të ushqejmë trurin tonë, mund të rrit dukshëm kapacitetin tonë mental. Studimet tregojnë 10 shprehi, të cilat këshillohen t’i përdorim cdo ditë për të stërvitur trurin tonë.
Shfrytëzoni mençurish kohën tuaj online
Mbani shënime për çfarëdo që mësoni.
Bëni një listë të gjërave që i keni realizuar.
Ne, shpesh herë bëjmë listën e gjërave që duhet të bëjmë të nesërmen apo gjatë ditës. Mirëpo, është shumë pozitive nëse ne përpilojmë një listë me gjërat që tashmë i kemi arritur, apo kemi mësuar gjatë ditës.
Luani lojëra elektronike stimuluese.
Lojëra të tilla si shahu mund të ndikojnë pozitivisht në inteligjencën tuaj.
Shoqërohuni me shokë të mençur.
Ndonëse shoqërimi me njerëz më të mençur se sa ju mund të afektoj vetëvlerësimin e juaj, ajo ju bënë mirë në avancim. Mos harroni se inteligjenca juaj është mesatarja e pesë shokëve/shoqeve më të afërm që ju ndani kohë me ta.
Shpjego për të tjerët.
“Nëse nuk mund të sqaroni thjeshtë, ju nuk e kuptoni atë”, është një thënie e Albert Ajnshtajnit. Kur ju ua shpjegoni të tjerëve një mësim, ju e përforconi atë edhe më shumë për vete.
Bëni gjëra të reja.
Bërja e gjërave të reja, si mësimi i ndonjë shkathtësie motorike, ndikon në forcimin e trurit tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.