Shtabi i Emergjencave Civile raporton gjendjen, problematike mbetet argjinatura e Tales

1
Kliko per me shume info

UntitledPas reshjeve të shumta gjatë ditës së djeshme dhe gjatë natës, Shtabi i Emergjencave Civile në Lezhë raporton një gjendje në përmirësim e sipër. Por, akoma problematike mbetet argjinatura e Tales, disa përrenj në Laç si dhe rezervuari i ujit në Njësinë Administrative Ungrej që është thuajse në pikën kritike.
MËsohet se gjatë gjithë natës forcat e ushtrisë janë përqendruar në Tale, atje ku si pasojë e prurjeve të lumit Mat, rrezikohej një pjesë e mirë e popullsisë.
Megjithatë situata e shkarkimeve të HEC-eve Ulës dhe Shkopet gjatë së mërkurës janë në kuota të larta, ku autoritet flasin për 2300 m3 ujë në sekondë, gjë e cila vijon të sjellë rritjen e prurjeve në Lumin Mat. Rritje të nivelit të ujit në kuota të larta ka po ashtu edhe në Lumin Drin, i cili përshkon mes përmes qytetin e Lezhës.

Problem më vetë mbetet edhe mungesa e energjisë elektrike. Mijëra banorë të ish- Komunës Shëngjin, Kallmet, Ungrej apo dhe Zejmen vijon të jenë në errësirë prej më shumë se 24 orë.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here