Tjetër përplasje, Nishani nuk dekreton Shefin e Shtabit të Ushtrisë

jeronim-bazoPresidenti i Republikës, Bujar Nishani, nuk ka dekretuar për një mandat të dytë Shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Major Jeronim Bazo. Arsyet e këtij mosdekretimi mësohet se janë shkelja e Kushtetutës që gjenerali ka kryer duke mos raportuar asnjëherë dhe duke mos dhënë asnjë informacion tek Presidenti për planet e veprimit të Forcave të Armatosura si dhe shkelja e ligjit të zinxhirit komuandues të FA, duke hequr nga përdorimi qindra prona pa miratimin e Kreut të Shtetit.
Pasi i përfundoi mandati 3 vjeçar më 7 nëntor, kryeministri Rama dërgoi në Presidencë propozimin për një mandat të dytë dhe të fundit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm, Jeronim Bazo.
Por presidenti i Republikës, Bujar Nishani, refuzoi ta dekretonte.
Gjenerali Bazo pretendohet se nuk ka raportuar asnjëherë në 3 vjet tek Presidenti, detyrë që ia ngarkon Kushtetuta.
Për më tepër as nuk është konsultuar për asnjë veprim dhe nuk ka dhënë asnjë informacion për Forcat e Armatosura, duke shkelur kështu Kushtetutën.
Presidenti pretendon gjithashtu se Gjenerali Jeronim Bazo i ka hequr mundësinë e përdorimit nga Forcat e Armatosura të qindra pronave pa miratimin e Kreut të Shtetit, detyrim që ia jep ligji për zinxhirin komandues të Forcave të Armatosura, citon oranews. Edhe pse Presidenti nuk e dekretoi për herë të dytë Shefin e Shtabit të Përgjithshëm, Kryeministri ka të drejtë ta propozojë sërish të njëjtin emër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.