Reshjet e borës bllokojnë veriun, probleme në disa akse rrugore

iftohti-siberianReshjet e shumta të dëborës kanë mbuluar veriun e dhe juglindjen e vendit. Dita e djeshme pati tempereratura të ulëta, ndërsa sot është përkeqësuar kalimi në rrugë, zona është e kalueshme vetëm me zinxhirë. Sipas informacioneve nga terreni ka prezencë akulli në aksin rrugor Pukë-Fushë Arrëz dhe po ashtu në akset Fushë Arrëz-Qafë Mali-Kukës. Mësohet se edhe rrugët në aksin rrugor Qafë Mali-Bajram Curri kanë prezencë akulli. Në Pukë po punohet për hedhjen e kripës në rrugë, ndërsa në segmentin rrugor Bardhet-Iballë nuk ka ndërhyrje. Po ashtu problematikë është janë ka edhe disa akse në Kukës, Korçë e Dibër. Rruga Morinë-Fushë Dukagjin- Tuneli i Kalimashit aktualisht është i kalueshëm.
Në disa akse të Kukësit duhet të përdoren zinxhirë. Në terren ndodhen 8 borëpastruese dhe është hedhur kripë dhe skorie.
Në qarku Dibër ka prezencë akulli në disa njësi administrative si në:
Kala e Dodës, Lurë, Selishtë, Trebisht, në Qafë Buall- Peshkopi, tek ‘Pishat.
Raportohen problem dhe në të gjithë rrugët e qarkut të Korçës dhe akset janë të kalueshme vetëm me zinxhirë. Mësohet se është ndërhyrë me kripë në rrugën e Voskopojës. Ndërsa rrethi Lezhës ka një tjetër problem, pasi është pa energji elektrike që mbrëmjen e kaluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.