Psikologët këshillojnë:’ ’Bëni diçka për vete, gjeni qetësinë shpirtërore kështu…’’

happy_1471383344-6766761Lumturinë gjithmonë duhet ta gjejmë tek vetja. Asnjëherë nukd uhet të presim që dikush të na bëj të gëzuar apo të na kushtojë kohë për tu ndjerë të plotësuar. PSikologët këshillojnë që mënyra sesi të ndjeheni të qetë, është…
1. Mos provo t’i ndryshosh të tjerët por më parë fokusohu të ndryshosh veten tënde
2.Pranoji njerëzit ashtu siç janë
3. Kuptoje, çdokush ka të drejtë sipas perspektivës së tij
4.Mëso të lirohesh nga gjërat që të sjellin shqetësim
5.Kuptoje se çfarëdo që bën e bën për qetësinë tënde shpirtërore
6.Ndalo së treguari botës se sa i/e mençur je
7.Mos kërko aprovim nga të tjerët për veprimet tua
8.Ndalo së krahasuari me të tjerët
9.Ji në paqe me vetën tënde
10. Bëje dallimin në mes të “nevojave” dhe “dëshirave” ndërkohë që e liron vetën nga dëshirat
11.Mos e kërko lumturinë në gjërat materiale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.