Ministria e Jashtme zbulon pagat e diplomatëve dhe e fëmijëve të tyre

min-jashtme14Ministria e Jashtme e Shqiperise, ben me dije se në buxhetin e ri te vitit 2017 ne vijim te ligjit te ri per sherbimin e jashtem te miratuar para disa muajsh do te zbatohet per here te pare paketa e diplomatit qe parashikon:
Cdo diplomat qe sherben jashte, per bashkeshoritin/en dhe per cdo femije do te marrin 450€ per bashkeshortin dhe 180€ per cdo femije (ne vendet ku pagesa eshte me €) dhe 500$ per bashkeshortet dhe 200$ per femijet (ne vendet ku pagesat behen me $).
Kjo do te mundesohet fal nje shtese prej 1 miliard lek te vjetra ne buxhet te MPJ.
Per bashkeshortet e diplomateve do te paguhet qe nga janari 2017, kontributet per sigurimet shoqerore.
Kete e perfitojne te gjithe diplomatet qe sherbejne jashte atedheut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here