National Geographic publikon pamje ekskluzive të momentit kur u hap varri i Jezusit

Kliko per me shume info

Për herë të parë në shekuj, shkencëtarët kanë ekspozuar sipërfaqen origjinale të asaj që prej kohësh është konsideruar si varri i Jezu Krishtit.

Pas heqjes së pllakës së mermerit, kërkuesit janë befasuar nga zbulimi i një shtrese të mbushur me materiale. Disa orë pas heqjes së pllakës,ata zbuluar edhe një pllakë të dyte me një kryq të gdhendur, pllakë e cila mendohet se është ajo ku u shtri trupi i Jezusit.

National Geographic ka filmuar pamjet e rralla të pa ekspozuara më parë nga pjesa origjinale e varrit të Jezusit.

Kliko per me shume info

“Jam tepër i mahnitur. Po më dridhen gjunjët pasi nuk e prisja këtë”, thotë Fredrik Hiebert një nga arkeologët e përfshirë në projekt.

“Nuk jemi 100 për qind të sigurt, por duket se kemi prova të dukshme që vendndodhja e varrit nuk është zhvendosur gjatë kohës, diçka për të cilën historianë dhe arkeologë kanë debatuar gjatë” ka përfunduar ai.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here