Ju ka ndodhur të zgjoheni natën dhe të mos lëvizni dot? Ja arsyeja

Kliko per me shume info

gjumShumë persona, të cilët zgjohen natën mund të mos kenë aftësi për të lëvizur për një periudhtë të shkurtër kohore.

Kjo dukuri/ndjesi është përcaktuar si “paralizë gjumi” ose ngurtësimi (shtangie). Nga eksperiencat e shqyrtuara tek këta njerëz, disa thonë se ju duket sikur dikush i ndalon të flasin/ngrihen megjithëse teorikisht nuk janë në gjumë.

Kliko per me shume info

Disa të tjerë thonë se nuk e kanë kuptuar dukurinë e kësaj gjendje.

Sipas disa shpjegimeve, kjo gjë ndodh si pasojë e aktivitetit të dobët të trurit.

Ai nuk furnizohet në mënyrë të mjaftueshme me gjak dhe energji në atë moment. Disa shkenëtarë të tjerë thonë se kjo mund të vijë si pasojë se mendja mund të zgjohet në disa momente, ndërsa trupi ka mbetur në modalitetin e fjetjes raporton ‘dailyhealth’.

Për këtë gjendje nuk duhet të shqetësoheni, pasi ndodh vetëm për disa sekonta.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here