Kurrësesi nuk do të doni t’a përqafoni macen tuaj pas këtij studimi

maceStudimi më i fundit paralajmëron njerëzit të afrohen me macet e tyre fizikish. Të përqafosh një mace mund të fitosh një infeksion kërcënues për jetën. Mësohet se njihen disa sëmundje nga ky faktor. E njohur si “sëmundja e gërvishtjes së maces”, sëmundja mund të shkaktojë ethe të forta, puçrra me qelb dhe mund të rezultojë edhe me vdekje.
E shkaktuar nga bakteret e transmetuara nga macja në mace përmes pleshtave, njerëzit rrezikojnë ta fitojnë këtë sëmundje duke e puthur macen, duke e përqafuar atë, duke u gërvishtur ose kafshuar nga ajo Studimi rreth kësaj sëmundjeje u krye në Qendrën për Kontrollin e Sëmundjeve në SHBA, dhe zbuloi se macet e kanë këtë baktere.
Dr. Christina Nelson, nga CDC, tha: “Ndikimi i sëmundjes është pak më i madh se që kishim menduar”. Doktorët kanë rekomanduar se pronarët e maceve duhet t’i lajnë menjëherë duart pasi ta prekin macen e tyre, dhe të evitojnë kontaktin e tyre me ndonjë kafshë tjetër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here