Nëse keni këto shqetësime, kurresesi mos e shmangni vizitën tek okulisti

90821697_eyetest_thinkstockphotos-543487642-655x356Syri është një nga shqisat më delicate të njeriut. Kujdesi ndaj tyre duhet të jetë maksimal. Vizita tek okulisti duhet të jetë i shpeshtë, por janë disa shqetësime të cilat kurrësesi nuk duhet t’i shmangni. Një nga shenjat më të qarta që tregon se keni nevojë për syze është pamundësia për të lexuar. Por, ka edhe simptoma të tjera të cilat paralajmërojnë se shikimi juaj po venitet.
Problemet me shikimin janë shumë më të zakonshme sesa mund ta imagjinoni. Gati 60% e popullsisë në botë ka nevojë për korrigjim të shikimit. Fatmirësisht, 80% e të gjitha problemeve me shikimin mund të shmangen ose korrigjohen.
Më poshtë do të gjeni sipas nga simptomat që paralajmërojnë se keni probleme me shikimin dhe duhet të kontrolloheni menjëherë tek një okulist.
Shikim i turbullt
Vështirësi të të parit gjatë natës
Vështirësi në përshtatjen e shikimit kur kalon nga errësira në dritë
Vështirësi të leximit të shkronjave në kompjuter
Tendosje apo lodhje të syrit
Dhimbje të vazhdueshme të kokës
Vizione të dyfishta
Shikim i valëzuar
Të parit e një rrethi drite gjatë gjithë kohës
Tension të syrit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.