Mjekët listojnë pasojat, ja sëmundjet e shkaktuara nga Wifi

UntitledNë shoqërinë moderne, çdo njeri është i varur nga interneti. Kjo varësi është bërë edhe më e lehtë me revolucionin e Wi-Fi.

Tani, falë këtij revolucioni ne kemi mundësinë të shfletojmë në internet kurdo që na u duhet, pavarësisht se ku jemi apo ku po shkojmë, transmeton Telegrafi.
Por, kur është fjala për sigurinë tonë, kompanitë të cilat i prodhojnë shpërndarësit e Ëi-Fi duhet t’i ndjekin disa norma strikte për t’i bërë këto paisje të sigurta për shëndetin tonë.
Pasijet e ëireless si celularët, tabletët dhe laptopët lëshojnë sinjale ËLAN (valë elektromagnetike) për t’u lidhur me ruterin.
Sidoqoftë, këto sinjale shkaktojnë dëme në shëndetin tonë në mënyra të ndryshme.
British Health Agency ka kryer një studim për të treguar rrezikun që ruterët e sjellin në shëndetin tonë dhe në rritjen e bimëve dhe njerëzve.
Këto janë disa nga pasojat e ËiFi:
– Probleme me përqendrimin
– Dhimbje e veshëve
– Dhimbje të shpeshta të kokës
– Lodhje kronike
– Probleme me gjumë
Sidoqoftë, mbetet ‘fakt i gjallë’ që ne thjesht nuk mund ta shmangim në mënyrë komplete përdorimin e teknologjive më të reja.
Megjithatë, ju mund t’i kufizoni këto dëme dhe efektet e tyre anësore përmes këtyre mënyrave:
– Duke i hequr ruterët nga rryma
– Duke mos i mbajtur ruterët e ËiFi në kuzhinë apo dhomë të fjetjes
– Duke përdorur celularë me kabllo në shtëpi, sepse kësisoj i zvogëloni valët elektromagnetike. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here