Mjekët përgjigjen, ja çfarë ndodh me fëmijën kur nëna qan

pregnantLidhja mes nënës dhe fëmijës në bark është shumë e fortë. Jemi informuar se nëse nëna qan, qesh apo përjeton ndonjë ndjenjë, fëmija e ndjen. Sa e vërtetë është kjo?
Mjekësia tregon se jo vetëm ushqimi përcillet tek fëmija, por edhe emocionet tuaja ndikojnë te bebja në bark. Kur nëna qan, kjo prek edhe frytin dhe i transmeton atij emocione të njëjta. Ndërkaq, edhe më serioze bëhet kur nëna kalon faza të depresionit.
Në raste të tilla, kjo ndikon në formimin e personalitetit të fëmijës, pasi ai të lindë.
Në rastet kur gruaja shtatzënë është në depresion, fëmija mund të lindë duke zhvilluar më pas një personalitet me pasiguri dhe të ndjeshëm.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

“Arma” e re kundër terrorizmit, vendi që stërvit shqiponjat për të rrëzuar dronet

Franca prej kohësh është duke stërvitur shqiponjat për të kapur dhe rrëzuar dronët. ...