Edhe mjekësia e tregon, ja ndikimet pozitive të muzikës tek njeriu

UntitledËshtë dëgjuar shumë se muzika ka një ndikim të madh pozitiv tek njeriu, por asnjëherë nuk janë lexuar fakte. KËtë herë, studimet janë marrë dhe me këtë pjesë. Sipas tyre muzika “luan” me trurin në mënyra të ndryshme dhe shumë interesante.
Dëgjimi i një kënge të mirë i shkakton trurit tonë lirimin e dopaminës, një substancë që lidhet me kënaqësinë. Megjithatë disa studiues besojnë se muzika ndikon mbi njerëzit në mënyra të ndryshme, madje tek i njëjti person ndikon ndryshe në kohë të ndryshme. Kjo ndodh për arsye se njerëzit reagojnë në mënyra të ndryshme ndaj muzikës. Në momente të ndryshme, efekti i muzikës mund të jetë i ndryshëm, madje te i njëjti person.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here