Lojrat e fatit, 6 deputetë pr/ligj për shtyrjen e zbatimit të ligjit për dy vjet

Kliko per me shume info

kazino2014Gjashtë deputetë të mazhorancës kanë kërkuar shtyrjen me dy vjet të afatit të përmbushjes së kërkesave ligjore të ligjit “Për lojrat e fatit”, nga kompanitë që ushtrojnë aktivitet në këtë sektor, konkretisht deri në fundt të 2018-s.

Deputetët Ervin Bushati, Ervin Koçi, Blerina Gjylameti, Luan Duzha, Ylli Shehu dhe Tahir Muhedini parashtrojnë argumentat e tyre lidhur me këtë kërkesë. Sipas tyre, bizneset që ushtrojnë aktivitetin në baste sportive kanë detyrimin e zbatimit të distancave. Por, kjo, thuhet në relacion, nuk ka qenë e mundur pasi kontratat e qiradhënies kanë qenë më afatgjata sesa afati që parashikon ligji që është fundi i këtij viti.

Kliko per me shume info

“Përveç efekteve negative në buxhetin e shtetit, moszgjatja e afatit mund të sjellë për pasojë edhe zhvendosjen e këtyre investimeve jashtë territorit të Shqipërisë, pasi mos ekzistenca në këto momente e strukturave hoteliere, nuk lejon zhvillimin e këtyre lojrave. Eksperienca e vendeve të tjera europiane ka treguar mungesa në treg e këtij lloj biznesi hap rrugën e informalitetit. Për sa u parashtrua më sipër, duke marrë shkas nga kërkesat e subjekteve që ushtrojnë aktivitetin në fushën e lojrave të fatit, propozohet të shtyhet me dy vjet afati i përmbushjes së kërkesave të ligjit 155/2015 deri në datën 31 dhjetor 2018”, thuhet në relacionin e projektligjit.

Kuvendi i Shqipërisë, në datë 21.12.2015, ka miratuar ligjin nr.155/2015 “Për lojrat e fatit në Republikën e Shqipërisë”, i cili ka hyrë në fuqi në datë 6 shkurt 2016. Ky ligj përcakton kategoritë e lojrave të fatit të lejuara, kushtet, kriteret dhe procedurat që rregullojnë këtë veprimtari në Republikën e Shqipërisë, si dhe detyrat, përgjegjësitë dhe bashkëpunimin e strukturave përgjegjëse për monitorimin dhe mbiqurjen e veprimtarisë në fushën e lojrave të fatit.

Ndër kategoritë e lojrave të fatit që lejohen të zhvillohen në Republikën e Shqipërisë, për të cilat shoqëritë e interesuara mund të licencohen bazuar në këtë ligj janë edhe “Kazinotë”, “Lotaria kombëtare”, “Baste sportive”, “Baste për garat në pistë” dhe “Bingo televizive”. Ligji në dispozitat e tij kalimtare, njeh të drejtën e organizatorëve të kazinove elektronike dhe bingove tradicionale, të cilat janë licencuar përpara hyrjes në fuqi të këtij ligji, të ushtrojnë aktivitetin vetëm në pikat që janë hapur në momentin e hyrjes në fuqi të këtij ligji, deri në datën 31 dhjetor 2016.ata

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here