E frikshme, Kina po përdor për përgjime 700 milionë pajisje Android

android16Keni një telefon me sistem operimi Android? Ju mund të jeni mes 700 milionë përdoruesve, telefonat e të cilëve dërgojnë në mënyrë të fshehtë gjithë të dhënat tuaja në Kinë.

Po po, në Kinë. Mbi 700 milionë pajisje të tilla dërgojnë pa dijeninë tuaj dhe automatikisht çdo 3 ditë të gjithë mesazhet tuaja, historikun e telefonatave, listën e kontakteve, historikun e vendndodhjet dhe gjithë të dhënat e aplikacioneve të instaluara në Kinë.
Ky është zbulimi i bërë nga ekspertët e sigurisë “Kryptoëwire” i raportuar edhe nga New York Times. Ata thonë se kjo është vërejtur tek të gjitha pajisjet sistemi i të cilave përditësohet nga kompania kineze “Shanghai AdUps Technology”.

LEXO EDHE:  Alarm: Telefonat androidë ju spiunojnë tek kinezët
Kliko per me shume info

Markat e telefonave që kjo kompani u ofron shërbimet e saj janë kryesisht ato kineze, si ZTE dhe Huawei.tch

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here