Studimi, kanceri nuk është thjesht “fat i keq”, ja cfarë e shkakton

kanceri-15Sipas një studimi të publikuar në revisten “Nature”, sëmundja e kancerit nuk është thjesht “fat i keq”, por ndikohet sidomos nga mjedisi rrethues, faktorët ambiental.

Shkencëtarët arritën në përfundimin se vetëm 10% e kancereve vijnë për shkak të “fatit të keq”, ndërsa deri në 90% e kancereve vijnë nga faktorë të jashtëm, si: duhanpirja, ushqimi i keq, aktiviteti i pakët fizik, etj.

“Njerëzit nuk mund të justifikohen për këtë sëmundje, nuk mund të tymosin gjithë jetën dhe në fund të thonë është “fati i keq””0 shpreh profesor Yusuf Hannun.

Ndërsa doktoresha Emma Smith thotë se zakonet e shëndetshme, si: pesha e duhur, dieta e shëndetshme, reduktimi i alkoolit dhe mosduhanpirja reduktojnë ndjeshëm rrezikun e kësaj sëmundjeje.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

“Burgu ku ia vlen të hysh”, më mirë se në shtëpi…!

Të dënuarit do të kenë telefonat dhe kompjuterët e tyre në burgun ...