Japonia tregohet bujare me Shqipërinë, ja çfarë i dhuroi

UntitledJaponia tregohet bujare me Shqipërinë duke i dhuruar 129 makina të prodhimit më të fundit japonez (Toyota, prodhim i vitit 2016). Nga ky veprim, qeveria shqiptare falënderon qeverinë japoneze për këtë gjest. Kjo dhuratë u mundësua nëpërmjet akordimit të një granti bujar prej 500 milionë YEN, ose 4 milionë USD për qeverinë shqiptare, i cili u miratua përmes nënshkrimit të marrëveshjes dypalëshe me shkëmbim notash më 29 korrik 2015.

Mësohet se qëllimi i kësaj dhurate bujare është zvogëlimi i ndotjes mjedisore dhe reduktimi i gazrave që shkaktojnë efektin serrë (GHG) nëpërmjet promovimit të makinave të gjeneratës së ardhshme miqësore ndaj mjedisit. Këto makina do të shërbejnë në nxitjen e ndërgjegjësimit të institucioneve shtetërore dhe publikut për përmirësimin e cilësisë dhe performancës mjedisore.

LEXO EDHE:  “Dua të të bëj të lumtur” i jep lajmin fantastik çiftit, pas 6 vitesh përpjekjeje do të bëhen prindër
Kliko per me shume info

Makinat do të shfrytëzohen për përdorim publik në përputhje me nevojat e sektorit publik për mjete transporti. Projekti do të ndikojë në përmirësimin e shërbimeve publike, optimizimin e shërbimeve mbështetëse administrative për institucionet qeveritare, rritjen e mobilitetit të institucioneve monitoruese dhe zbatimin e planeve të veprimit për rehabilitimin e zonave të dëmtuara mjedisore, rritjen e kapaciteteve për mbrojtjen e mjedisit, si dhe reduktimin e ndotjes së ajrit.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here