Më 14 nëntor Hëna më Afër me Tokën, ja çfarë pritet të ndodhë

111Lajmet mbi hapësirën sa vinë e po habisin. KËtë herë shkencëtarët shokojnë dhe habisin me lajmin se më 14 nëntor Superhëna do të ndriçojë me shumë se kurrë qiellin. Hëna e plotë do të arrijë në “perigje’ që është pika më e afërt nga Toka. Thuhet se Hëna do të jetë 30% më e ndritshme dhe 14% më e madhe se zakonisht. Për një natë të tërë, ajo do të jetë më afër Tokës, janë vetëm 356 508 kilometra që na ndajnë me të.

 

Kliko per me shume info

Hera e fundit që ka ndodhur një Superhënë kështu ka qenë 70 vjet më parë dhe për të ndodhur sërish një fenomen i tillë duhet të presim 6 dhjetorin e 2052-it.

 

Në 12:24 me orën lokale Hëna do të jetë më afër Tokës me 356.508 kilometra distancë. Rreth dy orë e gjysmë më vonë, në 14:52 sateliti jonë do të arrijë kulmin e Hënës së Plotë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here