Vjosa drejt pikës kritike, Panariti: Banorët të pranojnë evakuimet

panaritiiMinistri i Bujqësisë, Edmond Panariti, ka paralajmëruar qytetaret dhe bizneset qe banojnë dhe qëndrojnë pranë lumit Vjosa, qe te largohen prej andej.

Situata ne 12 orët e ardhshme parashikohet te përkeqësohet, si pasoje prurjeve te mëdha. Aktualisht, lumi i Vjosës është ne nivelin maksimal te tij, ndërsa parashikohet qe situata ne oret ne vazhdim te përkeqësohet me tej, për shkak te vijueshmërisë se reshjeve.

Kliko per me shume info

Ministri Panariti theksoi se institucioni qe ai drejton ka bere 10 ndërhyrje ne argjinaturën e lumit Vjose, ndërhyrje këto te cilat zbusin vërshimin e ujërave drejt banesave dhe tokave bujqësore.

“Në 12 orët e ardhshme pritet rritje e prurjeve të lumit Vjosa. Angazhim maksimal, të gjitha strukturat në gatishmëri dhe të mirë koordinuara. Të mbrojmë dhe të shpëtojmë jetë njerëzish dhe ekonomitë familjare”, ka theksuar Panariti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.