Teknologjia 3D me realitetin virtual, fetusi duket si të ishte LIVE

fetusi-3dPër herë të parë është bërë e mundur të shohësh fetusin në 3D, falë një teknike të bazuar në kombinimin e pamjeve me rezonancën magnetike, dhe teknologjia e realitetit virtual.

Pamjet e vështira për tu interpretuar aktualisht në ekografi, në të ardhmen mund ti lënë hapësirë asaj tredimensionale.

Kliko per me shume info

E vendosur në punë dhe e eksperimentuar në Klinikën Diagnostifikuese për Pamjet në Rio de Janeiro, teknologjia e re është prezantuar në një aktivitet të Shoqërisë së Radiologjisë së Amerikës Veriore.

Teknologjia kombinon pamjet 3D, duke i mbajtur të bashkuara me rezonancën magnetike, dhe realitetit virtual falë Oculus Rift. Pamjet 3D në fakt shihen nëpëmjet ekos që të jep mundësi të shohësh fetusin ‘nga afër’.

“Eksperienca është e mrekullueshme dhe pamjet janë më të qarta krahasuar me ekografinë dhe rezonancën magnetike”, thotë dr. Werner./tch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.