Fenomeni demiseksual, a bëni ju pjesë në këtë grupim?

couple-in-bed-163098-960-x-540Lezbike, biseksuale dhe demiseksuale, janë këto tre terma që përcaktojnë gjëra shumë të rëndësishme në jetën e njerëzve.
Për termin e fundit nuk është dëgjuar shumë. Sipas shkrimtares së Washington Post Meryl Williams të jesh demiseksual do të thotë të mos ndjesh joshje seksuale ndaj një personi tjetër pa formuar fillimisht një lidhje të fortë emocionale. “Vite më parë ndjehesha fajtore që i frustroja njerëzit me të cilët kisha takime. Nuk dëshiroja të ndjehesha sikurse kam nevojë t’ua shpjegojë njerëzve arsyen se përse nuk isha e gatshme për më shumë intimitet. Në përgjithësi e kam vënë intelektin dhe sensin e humorit para asaj se sa i pashëm është një person. Nëse një djalosh nuk thotë asgjë ofenduese dhe më bën të qeshë qysh në takimin e parë, atëherë mundësitë janë të mëdha që unë do të dalë edhe në një takim të dytë me atë. Por, prapëseprapë e di se atributet pozitive jo domosdoshmërish garantojnë se do të ketë edhe joshje fizike. Thjesht dua të kem durim dhe të shohë çfarë po ndodhë.”
Sipas ueb sajtit Demisexuality.org – ‘fortesë’ e mbushur me artikuj, libra dhe forume për demiseksualët – partnerët e tyre, shokët dhe familjet:
“Demiseksualiteti është gjendje ku një person ndjen joshje seksual vetëm pasi të ketë formuar lidhje emocionale.”

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here