Shkrimi i “The Telegraph”: 15 fakte që nuk i dini për Shqipërinë

tirana si e sheh zotiGazeta britanike ka publikuar një artikull për Shqipërinë me titullin “15 gjerat që mund të mos i dini për Shqipërinë”.

Ky shkrim është publikuar në kategorinë “Udhëtime” të gazetës “The Telegraph” me rastin e 104-vjetorit të pavarësisë.

Kliko per me shume info

1. Shqiptarët nuk e quajnë vendin e tyre Albania, por Shqipëri.

2. Më shumë shqiptarë jetojnë jashtë vendit, se sa brenda kufijve.

3. Nuk ka orare për autobusët

4. Kanë fituar një çmim Nobel për Paqen.

5. Buzëqeshja dhe lëvizja e kokës kanë domethënie të ndryshme në Shqipëri.

6. Është një nga vendet më të rrezikuara nga katastrofat natyrore sipas OKB.

7. Ka qenë një ishull komunist.

8. Po kthen bunkerët e ushtrisë në pikë tërheqëse për turistët.

9. Një shofer në Shkodër në vitin 1995 u gjobit për semaforin pa pasur të tillë.

10. Kanë një mbret të dalë nga “veza”.

11. Lord Bajroni ishte fans i Shqipërisë.

12. Është plot për plot me lule.

13. Nuk kanë asnjë medalje Olimpike.

14. Dikur ishte ‘kryeqyteti i kanabisit në Evropë’.

15. Ka një nga qytetet më të bukura në Evropë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.