Erdogan paralajmëron BE-në: Gjendja e jashtëzakonshme do të zgjasë

erdoganiiPresidenti turk Erdogan ka paralajmëruar Bashkimin Evropian se Anakarja zyrtare mund ta zgjasë edhe për tre muaj gjendjen e jashtëzakonshme. 
“Ne mendojmë se do ta zgjasim gjendjen e jashtëzakonshme. Kjo gjë ka për të ndodhur pas masave që ka ndërmarr BE-ja ndaj nesh, duke u nisur nga paragjykimet”, tha kreu shtetit turk. Këto deklarata, Erdogan i ka thënë nga Stambolli dhe se vijnë fill pasi Parlamenti Evropian kërkoi ngrirje të negociatave me Turqinë. “Ky është një vendim që i takon vetëm qeverisë dhe parlamentit turk”, u shpreh Erdogan.

Gjendja e jashtëzakonshme është shpallur pas tentativës për grusht të shtetit në Turqi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here