Dukuria që i ndodh femrave pas seksit, por që rrallëherë flitet për të…

3
Kliko per me shume info

partner-seksNë një letër të publikuar këtë javë në Journal of Sexual Medicine, 46 për qind e studentëve femra kishin raportuar për simptoma të PCD-së (disforia pas aktit seksual), të paktën një herë në jetë.

Mbi pesë për qind e 230 të anketuarave kishin thënë se kanë përjetuar simptoma të PCD-së “disa herë” brenda katër jave të fundit. Deri tani nuk duket se ekziston një lidhje mes PCD-së dhe intimitetit në lidhjet e ngushta, shkruan ‘Telegrafi’.

Studimet kanë treguar se 10 për qind e grave kanë përjetuar ‘mërzinë pas aktit seksual’; dukuri e cila karakterizohet nga shqetësimi, ndjenja e melankolisë dhe depresionit, zemërimit etj.
Në një tjetër studim të publikuar në International Journal of Sexual Health, më shumë se gjysma e femrave të anketuara kishin thënë se ndjeheshin të depresionuara edhe pas një seksi të kënaqshëm.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here