Çaji i gjelbër shumë i rekomandueshëm, por… kjo mënyrë e përgatitjes ju rrezikon jetën

UntitledNjë ndër bimërat bimore më të rekomandueshëm është caji gjelbërt. Sipas mjekëve popullor shkrin shtresat dhjamore apo dhe shumë aftësi tjera. Por, ka një problem. Mënyra sesi ne e përgatisim mund të jetë e kobshme për shëndetin, madje edhe për jetën.
Në popull që moti qarkullojnë mendimet se çaji i gjelbër është i shëndetshëm, për dhimbje të ndryshme, për metabolizëm dhe probleme psikologjike, si depresioni. Mjekësia moderne e ka dëshmuar se është i shëndetshëm, raporton Gazeta “Kosova Sot”.
Në fakt, çaji i gjelbër është i mirë për forcimin e shëndetit të zemrës dhe sistemit të gjakrrjedhjes, për uljen e kolesterolit dhe nivelit të sheqerit në gjak, krijon ndjeshmërinë e ngopjes dhe pakëson kaloritë. Por, nëse nuk e përgatisni sipas udhëzimeve, mund të jetë i kobshëm për shëndetin tuaj. Çaji i gjelbër kurrsesi nuk përgatitet në ujë të vluar, sepse ashtu humb efektin pozitiv. Nëse e vendosni në ujin e vluar, më të nxehtë se 90 gradë, gjethet e tij lëshojnë sasinë e polifenoleve.
Doza e madhe me antioksidues mund ta çrregullojë punën e metabolizmit dhe enëve gjakut dhe të shkaktojë probleme të ndryshme nga ato me tretje e deri te zemra. Çaji i dëmshëm është i dëmshëm po ashtu nëse e mbani në ujë të vluar më gjatë se tre minuta.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

“Pse më zë rrugën?” Plas grushti mes dy personash në Vlorë

Një kamera sigurie ka filmuar një sherr në mes të rrugës në ...