Android pushton 88 për qind të tregut të telefonave

android16Sipas shifrave të fundit të zbuluara nga kompania hulumtuese e tregut ‘Strategy Analytics’, pjesëmarrja e telefonave Android në mbarë botën gjatë tremujorit të tretë të vitit 2016 është rritur në 88 për qind nga 84.1 për qind të raportuar gjatë periudhës së njëjtë të vitit të kaluar.

Ndërkohë, sistemi operativ iOS nga Apple ka humbur një pjesë të tregun duke rënë në 12.1 për qind nga 13.6 për qind sa kishte gjatë tremujorit të tretë të vitit të kaluar.
Sa i përket numrit të shitjeve të telefonave të mençur, pajisjet me platformë Android kanë shijuar një rritje për 10.3 për qind, ndërsa ato me iOS kanë rënë për 5.2 për qind.

Kliko per me shume info

“Apple iOS humbi tregun ndaj platformës Android dhe pësoi rënie për 12 për qind në mbarë botën gjatë tremujorit të tretë të vitit 2016 për shkak të mungesës së shkëlqimit në tregun në Kinë dhe Afrikë”, tha Neil Mawston, drejtori ekzekutiv i “Strategy Analytics”.arbresh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.