OKB jep lajmin e hidhur, rreth 239 refugjatë mbyten në Mesdhe

111Fenomeni i refugjatëve dhe tragjeditë e tyre duket se u rikthyen sërish. Të paktën 239 emigrantë janë mbytur sot në Mesdhe, pasi që ishin nisur nga bregdeti i Libisë. Lajmin e bën të ditur Carlotta Sami, zëdhënëse e Agjencisë së OKB-së për Refugjatë. UNHCR, ka thënë se informata është konfirmuar nga dy të mbijetuar që uji i kishte sjellë në breg në ishullin Italian. Leonard Doyle, shef i Organizatës Ndërkombëtare të Emigrantëve, ka thënë se 4.220 emigrantë e kanë humbur jetën në Mesdhe deri tani gjatë këtij viti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here