Njihuni me 11 vendet më të rekomandueshme për të jetuar… Arsyeja?

UntitledKu jetohet më mirë? Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) publikoi indeksin e shteteve ku etohet më mirë për vitin 2016. Organizata studioi 34 shtete përmes 11 parametrave të mirëqenies, përfshirë balancën punë-jetë, financat, sigurinë, edukimin dhe cilësinë e ambientit.
Shikoni shtetet që kanë cilësinë më të mirë të jetës:
11.Holandë – Ky vend lëvdohet me një nga normat më të ulëta analfabetizmit në botë. OECD zbuloi se studentët në Holandë shënuan mbi mesataren në matematikë, shkencë dhe lexim.

10.Islandë – Vendi ra tetë pikë nga indeksi i vitit të kaluar. Përqindja e fuqisë punëtore të Islandës që ka qenë e papunë për një vit ose më gjatë është rreth 0.7%, më e ulët se mesatarja e OECD prej 2.6%.
9.Shtetet e Bashkuara të Amerikës – Edhe pse ka rënë 4 pika nga indeksi i vitit të kaluar, Shtetet e Bashkuara dalin në krye në fushën e strehimit, të ardhurave dhe pasurisë. Të ardhurat mesatare familjare janë 41.071 dollarë në vit, më e larta në studimin e OECD-së.
8.Finlanda – Në Finlandë, 4% e të punësuarve punojnë me orë të gjata, gjë e cila është shumë më e ulët se mesatarja e OECD prej 13%.

Kliko per me shume info

7.Zelanda e Re – U rrit me dy pikë këtë vit, Zelanda e Re ka si prioritet mjedisin.

6.Suedi – Njerëzit në Suedi kanë një nivel të lartë të angazhimit qytetar. Në zgjedhjet e fundit, 83% e banorëve dolën të votonin për parlamentin e ri.

5.Kanada – Ky vend renditet më i lartë në strehimin e njerëzve. Në 2000-shin, qeveria e Toronto-s dhe Vankuver-it ripërcaktoi të gjitha lagjet me një familje, në mënyrë që pronarët e shtëpive mund të merrnin me qira dhoma shtesë (duke rritur numrin e qirasë të përballueshme).
4.Zvicër – Shkalla e papunësisë në Zvicër shënon 3.1%, një nga më të ulëtat në botë.

LEXO EDHE:  Arsyeja pse fëmijët nuk duhet të kenë televizor në dhomë

3.Danimarka – Renditet vendi i parë për pagimet e pushimeve, mesatarisht 5 javë në vit.
2.Australi – 95% e australianëve besojnë se mund të mbështeten te dikush.
1.Norvegji – Ky vend gjithashtu u rendit i pari në vitin e kaluar. Njerëzit jetojnë më mirë në Norvegji, ku shumica ka punë, një nivel të lartë arsimimi dhe jetojnë në një mesatare prej 82 vjetësh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here