Rrëfehet transgjinori shqiptar: Lufta disavjeçare me veten dhe familjen

Kliko per me shume info

TRANSGJINORI-SHQIPTARNë mediat e huaja shikojmë shumë raste dhe rrëfime, ku të rinjtë që ndryshojnë gjininë janë të shumtë dhe atje ky fenomen është më i pranueshëm duke parë popullsinë dhe mentalitetin që kanë. Por, në Shqipëri diçka e tillë është shumë e vështirë për tu pranuar.

Një djalë shqiptar është larguar nga Shqipëria me emrin Rei dhe është kthyer si femër që njihet me emrin “Linda”, e cila është modele dhe grimiere që jeton në Itali, shkruan JOQ.
Ajo është larguar si mashkull nga Shqipëria e vitit 1999 por është kthyer tashmë si Linda, dhe do të rrëfejë sot paragjykimet, diskriminimin dhe mohimin prej babait të saj.

Kliko per me shume info

Më poshtë janë disa nga fotot e saj dhe ndryshimi i madh që ka pësuar pas operacionet dhe vështirë ta dallosh se ka lindur si mashkull dhe sot jeton si femër.

Linda thotë për Top Show se ka qene shume e veshtire per te qe te transformohet ne kete qe eshte sot.

Ajo rrefen pranimin, diskriminimin dhe veshtiresine e jetes, duke thene se po te kishte mundesi te zgjidhte, nuk do te zgjidhte kete qe eshte sot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.