Shtohet paniku, sizmiologët zbulojnë një lloj të ri tërmeti, ja pasojat e frikshme

Kliko per me shume info

termetet-greqiDuket sikur tërmetet mund të paraqiten goxha nën gjysmën e epërme të kores së Tokës. Sipas dijes konvencionale, tërmetet mendohet të paraqiten në një thellësi maksimale prej 24 km nën sipërfaqe të Tokës dhe shkaktohen nga pllakat kontinentale, duke krijuar tension derisa fërkohen me njëra-tjetrën.

Por, tani duke përdorur sensorët e fuqishëm sizmikë, shkencëtarët nga Kalifornia e Jugut kanë qenë në gjendje që të matin tërmetet e vogla që ndodhin përgjatë linjës Njuport-Ingwllvud në një thellësi më të madhe se 24 km, duke arritur deri te manteli (mbështjellësi) i epërm i Tokës.

Kliko per me shume info

Derisa këto tërmete të thella nuk duket të jenë tepër të mëdha, kërkuesit shkencorë besojnë se ato mund ta kenë potencialin që ta rrisin magnitudën e tërmeteve të tjera që do të ndodhin në të ardhmen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.