Çfarë i ndodh telefonit tuaj pas çdo shkarkimi …?!

Kliko per me shume info

telefonat16Nëse do e studiojmë këtë nga ana fizike i bie që përderisa energjia është e barabartë me masën, ne mund të argumentojmë se shtimi i të dhënave te një pajisje e bën atë një të miliontën e një grami më të rëndë.

Të dhënat ruhet si 1 dhe 0 në memorie. Prania e një 1 ose 0 përfaqësohet nga një grumbullim ose mungesë elektronesh.
Grimcat e ngarkuara kanë masë, por është vetëm shpërndarja e elektroneve që ndryshon më tepër se sa sasia e tyre.

Kliko per me shume info

Një tjetër mënyrë e të menduarit mbi të, është se atomet në memorie kanë veti magnetike.

Grupet e atomeve, të rreshtuara në një drejtim apo në një tjetër sipas asaj nëse janë duke ruajtur 1 apo 0, do të kenë sasi të ndryshme të energjisë në përputhje me mënyrën se si ato janë të rreshtuara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.