Zbulohen shifrat stratosferike, shqiptarët paguajnë taksitë më shtrenjtë se gjithë rajoni

taksisteeTarifat e shërbimit taksi në Shqipëri nuk janë edhe aq të lira në krahasim me vendet fqinje, ato të rajonit. Kështu udhëtimi për 1 kilometër kushton rreth 1.81 euro. Megjithatë në Shqipëri nuk zbatohet gjithmonë tarifimi me taksimetër, ndaj dhe është e vështirë që të përcaktohet një shifër e saktë, qoftë edhe mesatarisht.

Është faqja e statistikave Numbeo që jep të dhëna për këtë shërbim në qendra të ndryshme të botës.

Kliko per me shume info

Sipas të njëjtit burim, në rajon Kosova zbaton ndër tarifat më të ulëta. Një kilometër me shërbim taksi kushton rreth 0.50 cent. Duke u ndjekur më pas nga Sarajeva në Bosnje – Hercegovinë që llogarit një çmim prej 0.51 cent. Edhe në Boegrad një kilometër shërbim taksi kushton rreth 0.50 cent.

Roma, ( ndër vendet e rajonit) zbaton tarifa të larta të shërbimit taksi. Një kilometër në kryeqytetin italian llogaritet në 1.5 euro. Në Athinë i njëjti shërbim kushton 0.74 cent, ndërsa në Stamboll 0.59 cent.

Natyrisht që këto janë tarifa që zbatohen në një trafik normal dhe jo në një ditë të rënduar, kur çmimet mund të shkojnë edhe më shtrenjtë. /Monitor/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.