Studimi tregon, femrat në trafik banale dhe të tmerrshme, ndërsa meshkujt…

UntitledNjë studim kohët e fundit është fokusuar tek sjellja e femrave në trafik dhe e meshkujve. Sipas tyre, femrat gjatë trafikur janë shumë të pasjellshme dhe se ato kanë përqindje më të lartë për të humbur gjakftohtësinë kur janë në timon.
Studiuesit thonë se gratë kanë një instikt të quajtur “sistemi i paralajmërimit të hershëm” i cili lidhte me ndjenjën e paraardhësve tanë për rrezikun dhe kërcënimin.
Të dhënat e fundit hedhin poshtë faktet e mëparshme që tregonin së burrat humbisnin më shpejtë durimin dhe përfshiheshin më shpejtë nga inati në rrugë.
Studimi u zhvillua nga prodhuesi i makinave Hyundai dhe përfshiu gati 1 mijë shoferë në Mbretërinë e Bashkuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here