Shkencëtarët evulojnë me kërkimet e tyre, ja si do të duket Toka pas 100 milion vitesh (Video)

tokaaLëvizjet tektonike të tokës kanë bërë që gjatë miliona vitesh të zhvendosen dhe të ndryshojnë kontinentet. Deri para 200 milionë vitesh besohet të ketë ekzistuar superkontinenti Pangea kur filloi të shpërbëhej deri në rregullimin e tanishëm.
Mirëpo, kështu nuk do të duken kontinentet edhe në të ardhmen.
Një video e përgatitur nga SpaceRip tregon si kanë mundur të ishin kontinentet para 600 milionë vitesh, si kanë mundur të ndryshojnë deri në ditët e sotme dhe si do të duken pas 100 milionë vitesh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.