Shkenca shokon: Mund t’ju sigurojmë përjetësinë

1
Kliko per me shume info

UntitledE mendoni dot që trupi mund të konsiderohet si një makineri, së cilës do t’i zëvendësohen pjesët e ndërrimit për t’ia zgjatur jetën?
Në vitin 2005 shkencëtarët hodhën idenë e njeriut të përjetshëm. Prej asaj kohe, ky mendim ka avancuar me tej. Ata kanë arritur të krijojnë qeliza rrënjë duke u nisur nga indet e diferencuara.
Sfida më e madhe është ajo e biologëve të kohëve moderne, të cilët kërkojnë të rikrijojnë organe të plota në laborator, duke u nisur pikërisht nga qelizat rrënjë. Tani për tani, këto zhvillime mbeten eksperimentale dhe nuk ka asgjë që mund të aplikohet direkt tek njerëzit.
Në të ardhmen, këta shkencëtarë synojnë që organi me probleme të zëvendësohet nga kloni i tij i prodhuar krejtësisht në laborator. Sidoqoftë, për të krijuar njeriun e pavdekshëm, me siguri që do të ketë mijëra rrugë të panjohura, pasi edhe sikur të mundësohet klonimi i organeve, ende nuk ka asnjë shenjë për një tru që t’i rezistojë çfarëdo sprove./iconstyle/

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here