A e dini çfarë do të thotë nëse keni një shenjë të tillë në thua?

thoi-16Nese jeni kureshtarë të dini se çfarë do të thonë vijat dhe shenjat e bardha që shfaqen nganjëherë në thonj, keni te drejte.

Ato tregojne dicka qe mund te jete me rendesi per shendetin.
Vijat e bardha apo shenjat në thonj janë si rezultat i një dukurie të quajtur ‘Leukonychia’, e cila ndodh si rezultat i mbetjes së ajrit brenda nën thua.
Leukonychia mund të marrë forma të ndryshme; linja horizontale ose të valëzuara mbi sipërfaqen e thonjve.

Kliko per me shume info

Ndryshe, këto shenja të bardha mund të shfaqen si shenjë gjenetike apo si një infeksion fungal, dhe për shkak të mungesës së vitaminave të caktuara.

Nëse dëshironi të evitoni Leukonychia-në, sigurohuni që të konsumoni mjaftueshëm zink, pasi që ai i riparon thonjtë. Proteinat janë gjithashtu të rëndësishme për shëndetin e thonjve tuaj. Por, nëse këto shenja nuk hiqen dhe qëndrojnë aty vazhdimisht, është mirë që të bëni një kontroll mjekësore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.