Bashkëshortja mbështet për muri presidentin: Bëji ndryshimet, ose …!

Kliko per me shume info

presiiMuhamadu Buhari u zgjodh vitin e shkuar me premtimin se do të luftonte korrupsionin dhe nepotizimin në qeveri. Si pasojë, bashkëshortja Aisha deklaroi se presidenti nuk njeh shumicën e zyrtarëve kryesorë që ka emëruar

Nëse presidenti nigerian Muhammadu Buhari, nuk do t’i japë një të shkundur të mirë qeverisë së tij, nuk do ta votojë as bashkëshortja. Ky ka qenë paralajmërimi i të shoqes Aisha Buhari, gjatë një interviste për BBC-në.

Kliko per me shume info

Muhamadu Buhari u zgjodh vitin e shkuar me premtimin se do të luftonte korrupsionin dhe nepotizimin në qeveri. Si pasojë, bashkëshortja Aisha deklaroi se presidenti nuk njeh shumicën e zyrtarëve kryesorë që ka emëruar.

Ajo sugjeroi se qeveria ishte marrë peng nga disa njerëz që caktojnë emërimet presidenciale. Sigurisht që dalja e saj publike me shqetësimet që ajo ngre, ka habitur shumë njerëz, por mbi të gjitha tregon nivelin e pakënaqësisë më lidershipin e presidentit.

“Nga 50 njerëz që ka emëruar, presidenti nuk njeh se kush janë 45. As unë nuk i njoh, megjithëse jam gruaja e tij prej 27 vitesh”, deklaroi Aisha Buhari. Ajo tha se presidenti ende nuk ka vendosur nëse do të kandidojë për zgjedhjet e vitit 2019.

Por edhe nëse Muhammadu kandidon, e gjërat nuk kanë ndryshuar, ajo vetë nuk do të dalë më në fushatë që të bindë gratë dhe vajzat të votojnë, siç bëri herën e parë.Natyrisht që Aisha nuk la pa përmendur edhe të mirat e presidentit. Si arritjen më të madhe të qeverisë, ajo përmendi sigurinë që është rritur pas operacioneve ndaj organizatës terroriste Boko Haram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.