Peshkatarët kapin një gjallesë të frikshme në Ksamil

PESHKAQENI-KSAMILNjë nga gjallesat më grabitqare të detit dhe nga më të frikshmet të detit Mesdhe është kapur nga peshkatarët në Ksamil.

Kjo kafshë e detit e cila më së shumti është kapur në brigjet e Turqisë për herë të parë është shfaqur në vendin tonë dhe për fat të mirë është peshkuar nga banorët e zonës së Ksamilit duke përjashtuar të paktën këtë herë dëmtimin e plazhistëve.
Kjo gjallesë njihet nga peshkatarët, si “peshkaqen dhelpër” dhe është rreth 5 metra e gjatë.
Gjallesa ka dy çarje që ngjajnë me sy, si dhe një gojë me buzë të fryrë, duke e bërë që të ngjajë shumë me fytyrën e njeriut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.