Përdorues të Facebook-u? Mos e anashkaloni këtë studim!

Kliko per me shume info

facebook-pergjonNjë studim tregon se kalimi për një kohë shumë të gjatë në rrjete sociale do të ndikojë në aftësitë tuaja morale dhe njohëse.
Një hulumtim tregon se njerëzit, të cilët vazhdimisht shkruajnë tekst-mesazhe ose përdorin rrjetet sociale, kanë më pak gjasa që të përfshihen në të “menduarit reflektiv” dhe t’i cilësojnë qëllimet morale në jetë si më pak të rëndësishme.
Nicholas Carr, në librin e tij të nominuar për Pulitzer “The Shalloës”, ai diskuton atë se si interneti është duke ndryshuar mënyrën se si ne mendojmë, lexojmë dhe kujtojmë.
Carr thotë se interneti po shkakton një rënie të mendimit reflektiv. Arsyeja për këtë është marrja e shpejtë e informacioneve, që përfshin zakonisht tekste të shkurtra, postime, komente dhe mesazhe, të cilat nuk marrin shumë kohë për t’u proceduar.
Ai thotë se përderisa ne mësohemi çdoherë e më shumë me komunikim të shpejtë dhe të shkurtër, ne mësohemi gjithashtu edhe me mendim të shpejtë dhe të shkurtër.
Kjo do të shkaktojë një rënie të mendimit reflektiv, i cili kontribuon në rënie të rëndësisë së moralit dhe një rritje të hedonizmit dhe imazhit.
Studimi më i fundit në këtë fushë, dëshmon se përdorimi i madh i rrjeteve sociale është duke shkaktuar një rënie morale dhe njohëse te njerëzit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.