Obeziteti tek fëmijët ka një fajtor, ajo është NËNA!

UntitledFenomeni i obezitetit, i cili së fundmi është shtuar shumë duket se e ka një fajtor. Bëhet fjalë për prindërit, e në vecanti nënat. Fakti që, të dy prindërit punojnë, është i lidhur ngushtësisht me mbipeshën dhe obezitetin e fëmijëve. Të paktën kështu thuhet në një studim danez të ekonomistit Wencke Gëodzd e Copenhagen Business School.
Studimi analizoi një sërë kërkimesh të mëhershme, lidhur me nënat që punojnë dhe obezitetin e fëmijëve, duke zbuluar lidhje të ngushta mes këtyre dy elementeve në shumë vende.
Me fjalë të tjera, nëse krahas babait, kur edhe nëna është në punë është më e lehtë që fëmija të shëndoshet. Rezultati është edhe më i ndjeshëm në rastet e fëmijëve me moshë 5 deri në 10 vjeç, të cilët janë disi më të pavarur në zgjedhjen për të ngrënë, shkruan “noa.al”.
“Mirror” raporton se nëse nënat mungojnë për kohë të gjatë tek fëmijët edhe regjimi i tyre i gjumit nuk është i rregullt, duke çuar, gjithashtu, në shtim peshe.

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Femra, këto janë gabimet që ju nuk e dini se i bëni kur lani flokët

Femra, padyshim që ju bëni shumë kujdes me flokët, por ndonjëherë nuk ...