Mos harroni! Nesër ndryshon ora, ja si lëvizin akrepat

oraaaNe daten 30 tetor, diten e diel në orën 02:00 të mëngjesit akrepat e orës lëvizin 60 minuta pas, duke rikthyer orën dimërore.

Ora verore zgjati 7 muaj deri të dielën e fundit të muajit tetorit, për të ndryshuar sërish të dielën e fundit të marsit. Ndryshimi bëhet për të shfrytëzuar më shumë dritën e diellit dhe për të kursyer energji.

Kliko per me shume info

Teoria e ndryshimit të orës është hedhur që në shekullin XVIII, nga Benjamin Franklin, me argumentin se me realizimin e saj do të kursehej shumë energji.

Në fillim të shekullit të XX, teoria e tij u mor nga britaniku Uillett Uilliam, i cili e paraqiti atë në Dhomën e Komuneve që i dha dritën e jeshile projektit “British Summer Time” në vitin 1916, ku përfshihej lëvizja e akrepave të orës përpara gjatë verës për të kursyer energji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.